As putea sa vizitez

Manastirea Bradet

Există, fără îndoială, o memorie a locurilor, o memorie anonimă cu izvoare ancestrale, de esenţă folclorică, în răsfrângerile căreia evenimentele istorice se transfigurează hiperbolic, devenind mituri, legende sau tradiţii, cu semnificaţii existenţiale care transcend realităţile originare, de referinţă directă, în perspectiva lor, după expresia unui mare poet, eroii apar ca munţii în amurg... Veneraţia unanimă urcă necontenit spre ei din văile adânci ale aducerilor aminte, învăluindu-le treptat staturile în aburii fecunzi ai închipuirii, ai acelei închipuiri fabuloase care emană din sufletul unui neam întreg şi în ceţurile căreia contururile acestora devin labile, siluetele dobândesc forme fantastice, iar creştetele lor înălţimi uluitoare.

Canionul 7 Scari


Canionul 7 scari se afla in Muntii Piatra Mare in apropiere de comuna Dambu Morii pe valea raului Sipoaia

  • Canionul are o lungime de 160m si o diferenta de nivel de 58m. Prima treapta a cascadei, de jos in sus, are o inaltime de 8m, urmata de alte 6 trepte, cea mai mare avand peste 35m inaltime.
  • In anul 2000, Guvernul Statelor Unite a finantat construirea si montarea unor poduri si scari de acces pe care turistii puteau intra in corpul muntelui, prin tunelul sapat de ape.
  • Sapte Scari adancite in calcare jurasice, pastreaza urmele evolutiei morfologice recente a intregului masiv. Epigeneza accelerata a determinat adancirea in conglomerate cretacice si apoi in calcare jurasice a paraului, avand ca rezultat formarea unor rupturi de panta (cele sapte cascade) ce se succed pe talveg (inaltimi de 2,5 – 15 m) si au la baza marmite. Evolutia vaii s-a produs pe traseul complex al unei retele de falii si diaclaza, ce au deschis conditii pentru aparitia unor tuburi de presiune din care se pastreaza marmitele laterale etajate pe versanti, de varsta cuaternara.

Brasov

Brasovul este atestat documentar in anul 1234 in Catalogul Ninivensis cu numele de Corona. In a doua jumatate a secolului al XIV-lea, este confirmat drept centru administrativ si eclesiastic al Tarii Barsei (Corona, Kronstadt, Brasso), "oras liber regal", unul dintre centrele economice
si culturale ale Transilvaniei.

Castelul Bran


Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește în acest moment muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.

Partia de schi Bunloc, Sacele

Inainte de intrarea in Brasov, din DN1(E60: Constanta-Bucuresti-Predeal-Brasov-Cluj-Bors), faceti dreapta inainte de podul de la Darste si intrati in Municipiul Sacele. La 1,5 Km pe partea dreapta se pot observa cabana, partia Bunloc si instalatia de telescaun. Partia de ski Bunloc are un grad de dificultate mediu si lungimea de 2.900 m. Altitudinea la plecare este de 1.170 m, iar la sosire de 600 m. Partia se poate dovedi a fi destul de solicitanta. Telescaunul functioneaza dupa sezon: program de iarna (ianuarie - martie) si program de vara (iunie - septembrie).